Obsah fóra  Obsah fóra
FAQ FAQ  Obchůdky  Hledat  Hledat   Seznam uživatelů  Seznam uživatelů   Uživatelské skupiny  Uživatelské skupiny
Registrace  ::  Přihlášení Soukromé zprávy


Přidat nové téma  Zaslat odpověď
 Literatura « Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma » 
Autor Zpráva
dejnaa_O:
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 8:22 pm    Předmět: Literatura Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 2979
Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace




hmmmm tak mně james jednoho krásného dne požádal ať mu napíšu pohádku. začla sem něco psát a nějak mně to chytlo. zajímalo by mně jestli jste taky někdy něco vytvořili. myslim literární dílo. básničku, román, nebo třeba povídku..... no na ukázku přikládám to svoje. je to dost dlouhý. za to se omlouvám... ale jsou to teprve dvě kapitoly

The Story

Úvod

„Zdravím!“ Rozeznělo se halou, která se překrásně leskla leštěnou břidlicí. Vysoká hubená dívka s rezavými copy běžela středem a rozhazovala kolem sebe lístky kvítků kapradí. Ty se třpytily v paprscích jarního slunce. Jeho stříbrná vlákna proplétala bílo růžovou barvu květů a odrážela se zpět na dívku, která vypadala, jako osvětlená nebeským světlem. Běžela a smála se tak od srdce, že to vypadalo jako kdyby se smála celá místnost. Její radost se rozlévala kolem hutná jako turecká káva. Když dorazila na konec zastavila se a najednou byl v jejích očích strach. Strach z něčeho neznámého, co se skrývalo za obrovskými dubovými vraty. Popošla o krok a jejím tělem otřásla zima, která se zde zcela náhle udělala. věděla že jí rozum nedovolí jít dál, ale srdcem cítila, že bude muset. Její poslaní bylo naprosto jasné a bylo to to jediné kvůli čemu se narodila a kvůli čemu možná měla i zemřít. Po tváři jí skanula slza průzračná jako ranní rosa a jako dívčina duše. Byla to však pouze slza náhlého vědění. Jako by jí vědomí blízké smrti nezranilo. Jeho náhlé nabytí jí však otřáslo. Náhle se mezi křídly dveří udělala naprosto úzká škvíra. Touto zcela nepostřehnutelnou škvírou však pronikalo tolik světla jako by se za vraty nacházelo nejméně tisíc sluncí. Zavřela oči a vykročila vpřed. Vrata se začala pozvolna otvírat úplně. Ruce, vyčnívající z krátkých rukávů modré košile vypadaly jako větvičky mladého stromku. Pravé tvary jejího těla skrýval široký střih košile i kalhot. Na nohou měla kožené topánky. Celý výjev jakoby vykresloval odlišnost této osobnosti. nepopsatelnou nahost jejího projevu i její ryzí svobodu. To vše vyplynulo z tohoto okamžiku. Naposled jsme měli možnost vidět tuto nádhernou bytost. Naposled i ona mohla cítit sluneční paprsky dopadající na její záda a cítit dopadat květy kapradí na svou hlavu. Dveře se za ní zavřely a nastala věčná Tma.



Kapitola I.

Teplé světlo se rozlévalo centimert po centimetru pořád vpřed doprovázeno zvuky podrážek dopadajících na dlažděnou podlahu chodby. Mihotavý plamínek tak slabý a přece dost silný rozehnat černotu v okolí jednoho metru. Stíny vypadající jako zlí duchové tančící kolem se protahovaly a slábly až nakonec zanikly ve tmě. Osoba pod kápí se pohybovala rychle. Její černé duhovky v sobě odrážely měsíc v úplňku. Vypadala ďábelsky. Ale růženec, který se jí houpal kolem krku, dokazoval, že je to osoba víc než božská. S biblí pod paží to bylo již více než jasné. Spěchala protože na rychlosti jejího konání teď závisel víc než jeden lidský život. Najednou se zastavila a ohlédla. Ten pocit byl stále silnější. Pocit že ji Něco sleduje. Ta rána byla široká jako ruka a z ní trčící pěst byla dokladem toho, jak byla způsobena. Zděšení. Ne bolest, ale zděšení opanovalo její mysl. Naprostá beznaděj z nezvládnutého úkolu. Chtěla se otočit a zjistit, kdo nebo co způsobilo tu náhlou změnu situace. Ale když to zkusila, zjistila, že pomalu přestává vnímat světlo svíčky a temnotu přehlušuje bílé světlo vycházející z konce jakési kruhové chodby. Její tělo povadlo jako lilie, jíž odebrali vodu tolik potřebnou k životu. Temný stín se pomalu proplížil ke dveřím, roztáhl křídla a rozlétl se vstříc nočnímu nebi.
...
Nejdříve se podíval z kopce dolů a když viděl že je svah strmější než čekal nezbyla mu jiná možnost než skočit. Bosé nohy se zaryly do suchem ztvrdlé půdy a svaly se napnuly. Jeden jejich stah způsobil, že se celé jeho mohutné tělo sneslo hluboko dolů. Když dopadal, kloub zapraštěl. Ale v tuto chvíli to nebylo to, co by ho zajímalo. Postavil se, a nahodil kotník zpátky na jeho místo. Rozběhl se a nabíral vzduch, co mu plíce stačily. Teď nebyl čas čekat ani odpočívat. Čekala ho dlouhá cesta parnou nocí. Po pár hodinách usilovného přemáhání únavy a přesvědčování se, že za chvíli dorazí na místo padl na zem naprosto vyčerpán a bez sil. Stínu, který nad jeho hlavou křižoval oblohu, si vůbec nevšiml a ihned tvrdě usnul.
To, co ho probudilo ze spánku byly až sluneční paprsky, které se mu vkrádaly pod víčka a prosvětlovaly v nich proudící krev. Široce otevřel oči a to co uviděl, ho naprosto udivilo. Kolem něho bylo v kruhu sežezeno asi tucet mnichů, kteří si tiše broukali nějakou ponurou melodii. Také si všiml že kolem něj někdo vysypal bílý kruh. Vstal, aby zjistil co se to děje. Když však chtěl překročit bílou hranici neviditelná síla jej hodila zpátky na zem. Otřepal se a zkusil štěstí ještě jednou. Teď si jeho pokusů všiml jeden z mnichů. Vstal a přišel ke kruhu. „Připrav se, cizinče.“ „Na co?“tázal se muž. „na transport. Tady jsi na cizím území a my tě zde nechceme.“ prudce se mu zvedl žaludek a celý svět se s ním roztočil. Jako by se z jeho hmotného těla stala pára a on sledoval okolo ubíhající svět odněkud ze sna. Cítil se lehký jako pírko se kterým si pohrává vlahý jarní větřík. Dopadl na tvrdou podlahu a sevřelo se mu srdce. To co se před ním zjevilo o ohromilo ale i zlomilo. Dvě bytosti, které nejvíc miloval tu před ním ležely mrtvé. Galdiny oči zely prázdnotou jako temné mořské hlubiny a její ruce byly rozhozeny do nepřirozené polohy přímo nahoru. Zato Uman vytřeštěně zírala z okna jako by tam spatřila nesmírné poklady, jež stálo za to mít. Obě dcery tu teď ležely jako důkaz toho, jak jsme všichni slabí i ve své podstatě. Dva životy, umlčené hlasy a navždy ztracené myšlenky. Teď už neměl Ergo co ztratit. Klekl na kolena a tiše se pomodlil k nejvyšším božstvům. Tak nešťastně nabytou svobodu si opravdu nepřál. Lehl si k nim. Bojovník kterého skolila jeho největší slabost. Láska k dcerám.



Kapitola II.

Hlasy se rozléhaly sklepením přestože se jejich majitelé snažili šeptat. „Musíme to ututlat, pane.“ ozval se pištivý hlas který prořízl tmu jako blesk z čistého nebe. „Ne ne! A nemluvte tak nahlas, Wotre!“přispěchal mu naproti jako odpověď bručivý hlas patřící velkostatkáři Frostovi. Při rozhovoru postupovali tito dva muži sklepní chodbou směrem k vinici. Statkářova postava byla proti drobnému Wotrovi jako obrovitá hora masa. On jako hromada kostí, potáhnutých prvotřídní kůží cupital vedle něj a snažil se stačit jeho svižnému tempu. Ještě než dorazili ke dveřím šel Wotr napřed aby jako řádný nohsled otevřel svému pánu dveře. Okamžitě jak to udělal vysvitlo z konce místnosti světlo a to bylo poslední co Wotr viděl. Frost zůstal jen ohromeně zírat. Uvědomil si, že tato kletba byla namířena na něho a jen díky věrné Wotrově službě je dosud naživu. Odskočil do zádveří tak rychle jak jen mu to jeho bezmála metrákové tělo dovolilo a těžce oddychoval. Z vinice se ozvalo zavrčení a osoba v kápi se rozběhla. Kroky se rychle přibližovaly a Frost horečně přemýšlel co udělat aby si zahránil holý život. Nejlepší co ho napadlo bylo utéct. Rozběhl se chodbou nazpět. Věděl však dopředu že nemá šanci. Ovšem bylo tu něco důležitějšího co stálo za záchranu. Vytáhl smaragdový talisman, schoval jej do kouta a znova se dal do běhu. Druhá kletba ho dostihla po pár krocích. Jeho srdce přestalo bít téměř okamžitě. Pomyslel si však ještě, že udělal to nejlepší co mu situace dovolovala. Černý Romár k němu došel a sáhl mu na krk. Když zjistil, že talisman schází, tiše zaklel. Najednou uslyšel hlasy. Schoval se ve stínech a vyčkával. Po schodem sestupovala dívka. Asi zaslechla zadunění při pádu Frostova těla na dlaždice. Jak se přibližovala její oči byly stále zděšenější. Nakonec se chodbou ozval její výkřik. Rozezněl se tak pěvně a držel se tak dlouho že si Romár musel zakrýt uši. Zašustění jeho hávu však k dívce doletělo jako šíp který přímo zasáhl jablko. Běžela tak rychle jak jen mohla. Její pružné tělo jí dovolovalo pohybovat se hbitě a mrštně jako kočka. Proto byla hned u schodů a poté pryč z domu. To co viděla, nebo lépe slyšela nebude nikomu vyprávět. Příliš ji to zmátlo. Ze stínu vyšla tmavá postava. Romár přecházel po místnosti a přemýšlel co dělat. Venku začalo svítat když se zastavil s hotovým plánem, který mu zabere příštích pár hodin. Vyšel po schodech a rozletěl se do nadcházejícího dne. Potřeboval se před konáním úkolu ještě trochu prospat.
_________________
_in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
Baf! :O
tady!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
lamax
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 8:31 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 994
Bydliště: JICIN, CZ




ehm, zrovna se mi to nechce číst Embarassed snad později, ale určitě je to pěkný Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Johny55
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 9:05 pm    Předmět: Citovat

__________________
__________________

Založen: 16.11.2005
Příspěvky: 5871
Bydliště: Praha 4 (vesnička na kraji jižního města, běhaj nám tu i slepice :D )




Mno četl jsem zatím jen úvod a zní to dobře....... když už seš takový detailista tak ti musím vytknout jen jednu maličkost....a to, že se ti třikrát za sebou opakuje přípona roz-

rozeznělo
rozhazovala
rozlévala

Kdybych to napsal já , tak to jistě taky napíšeš :D
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
dejnaa_O:
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 10:01 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 2979
Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace




lamax napsal:
ehm, zrovna se mi to nechce číst Embarassed snad později, ale určitě je to pěkný Wink


zcela nemístný příspěvek!
jako vždy, co jiného taky od velkého LAMAXE čekat....
píšu snad dost jasně otázky: zajímalo by mně jestli jste taky někdy něco vytvořili. myslim literární dílo. básničku, román, nebo třeba povídku.....

samozřejmě komentář je potěšující. ať kladný nebo záporný. ale todleto... no prosimtě nech si to pro sebe dokuď nemáš co říct. jasný?!
_________________
_in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
Baf! :O
tady!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
lamax
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 10:11 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 994
Bydliště: JICIN, CZ




myshi napsal:
lamax napsal:
ehm, zrovna se mi to nechce číst Embarassed snad později, ale určitě je to pěkný Wink


zcela nemístný příspěvek!
jako vždy, co jiného taky od velkého LAMAXE čekat....
píšu snad dost jasně otázky: zajímalo by mně jestli jste taky někdy něco vytvořili. myslim literární dílo. básničku, román, nebo třeba povídku.....

samozřejmě komentář je potěšující. ať kladný nebo záporný. ale todleto... no prosimtě nech si to pro sebe dokuď nemáš co říct. jasný?!
dyd sem napsal že si to později přečtu (snad) a co to snad napsat mužu ne Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dejnaa_O:
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 10:17 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 2979
Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace




kua no tak to nepiš sakra a pak až si to přečteš tak něco napiš ne?! to bych taky mohla zajít do každýho tématu, napsat že si to později možná přečtu a čau pipi. no je to logika? NENI!
_________________
_in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
Baf! :O
tady!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
lamax
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 10:34 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 994
Bydliště: JICIN, CZ




myshi napsal:
kua no tak to nepiš sakra a pak až si to přečteš tak něco napiš ne?! to bych taky mohla zajít do každýho tématu, napsat že si to později možná přečtu a čau pipi. no je to logika? NENI!
Laughing lol, klidek, to chce klid a nohy v teple Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dejnaa_O:
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 10:36 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 2979
Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace




pod nohama mám ovčí kožich. takže v teple je mám. ale stejně mi tvoje debilita nedovoluje zůstat klidnou. :cry:
_________________
_in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
Baf! :O
tady!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
lamax
PříspěvekZaslal: st prosinec 07, 2005 11:53 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 994
Bydliště: JICIN, CZ




myshi napsal:
pod nohama mám ovčí kožich. takže v teple je mám. ale stejně mi tvoje debilita nedovoluje zůstat klidnou. :cry:
hmm. tak to jo no :Dfurt nechapu co sem ti udal, ale když je to tak tak to určitě Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Broupal
PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2005 2:21 pm    Předmět: Citovat

__________________
__________________

Založen: 18.11.2005
Příspěvky: 1815
Bydliště: Nejmenované město na pomezí Čech a Moravy (přechodně též jedno velké město uprostřed Republiky)




Já sem kdysi (asi před 3 lety) napsal 3 povídky. Jednu proto, že sem chtěl trochu vytočit kámoše, prtž se mu líbila jedna holka, pak další na podobný téma a ještě jednu, která byla vylíčení mých představ jednoho večera s jednou holkou, do který sem byl celkem dost zabouchlej (psaná formou vypravování). Všechny 3 stojej za h...o :mrgreen: hech hech hech hech
_________________
Broupal - ten, co tě na ... houpal hech




Arnoštek je prostě boží (vol. 1) (vol. 2)
Liga pro potírání SPAMu!!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
lamax
PříspěvekZaslal: čt prosinec 08, 2005 2:33 pm    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 994
Bydliště: JICIN, CZ




Broupal napsal:
Já sem kdysi (asi před 3 lety) napsal 3 povídky. Jednu proto, že sem chtěl trochu vytočit kámoše, prtž se mu líbila jedna holka, pak další na podobný téma a ještě jednu, která byla vylíčení mých představ jednoho večera s jednou holkou, do který sem byl celkem dost zabouchlej (psaná formou vypravování). Všechny 3 stojej za h...o :mrgreen: hech hech hech hech
to se nedělá posmívat se někomu když někdo ma rád nakou holku Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Namael
PříspěvekZaslal: ne prosinec 11, 2005 12:49 am    Předmět: Basne Citovat

GigaMástr
GigaMástr

Založen: 17.11.2005
Příspěvky: 577
Bydliště: Praha-východ




mno,tady jsou moje dila z poslednich ctrnacti dni,rekl sem si ze zobrazim jenom ty novejsi to posledni neni dokonceno...

Samota
----------------------------
Stával v poli starý strom,
být sám se mu nelíbilo
nebyl mrtvý přec byl chrom,
světlo na něj NEsvítilo.
Kočka,
jenž tu pobíhala,
Pes,
co za ní pobíhal,
později tu nebývala,
on se jinou zabýval.
Umřel i vůl jenž oral tu políčko,
Zbylo tu přátel jen tak málo...maličko
Z letících vzpomínek se vždy jedna zamotá,
a jak ten starý strom,nás zabíjí ..SAMOTA


-------------------------------------
basen venovana posledni holce

Byla jak moře plynoucí,
plující dál a dál
Byla jak růže vadnoucí,
není komu bych ji dal,
byla jak předem prohraná sázka,
ta naše velmi prazvláštní láska




---------------------------------------
Nedokoncena basen



Temný to večer.černá to noc,
je mi tak teskno,teskno mi je moc.
Tak jako venku,i ve mě je tma.
Je až příliš černá,proč musí být má?

Ja nevidím správně,snad zahléd jsem svit,
jak podle mi osud spřádá krátkou nit.
on čeká a čeká na svoji zlou chvíli,
je přepříliš jistá,ke konci se chýlí.
_________________

Nejhorší co můžeš udělat,je lhát sám sobě.

Say what you mean,Mean what you say

Do one thing everyday that scares you

Read the directions, even if you don’t follow them

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Johny55
PříspěvekZaslal: ne prosinec 11, 2005 9:50 am    Předmět: Citovat

__________________
__________________

Založen: 16.11.2005
Příspěvky: 5871
Bydliště: Praha 4 (vesnička na kraji jižního města, běhaj nám tu i slepice :D )




jo pěkný .... a tady je moje dílo jedná se o vesnici Bernartice.....je to něco mezi básní a repem Laughing

:arrow: Bernartice všude kolem samá kukuřice....
:arrow: Bernartice, tam se chlastá pořád více.....
:arrow: Bernartice, mají lepší hospodu než Bojenice....
:arrow: Bernartice, sou tam holky skoro jak ty pražský brambeřice.....neli lepší...hua Wink
:arrow: Bernartice, je tam pořád někde nějalá šukanice......
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
sunii
PříspěvekZaslal: po prosinec 12, 2005 12:57 pm    Předmět: Citovat

Anonymní








hhh, lolezni .)) mi pripomina
Praha-az k ranu se chodi spat
Praha-neni jenom most a hrad
Praha- je matka mest a nalad
Praha- co vic si muzu prat...

zasveceni vi ,)
Návrat nahoru
Johny55
PříspěvekZaslal: ne říjen 01, 2006 9:21 pm    Předmět: Citovat

__________________
__________________

Založen: 16.11.2005
Příspěvky: 5871
Bydliště: Praha 4 (vesnička na kraji jižního města, běhaj nám tu i slepice :D )




jedeme dál ? *001* *001* *001*
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Jája202
PříspěvekZaslal: pá listopad 03, 2006 11:31 am    Předmět: Citovat

Ultra uživatel
Ultra uživatel

Založen: 18.6.2006
Příspěvky: 2079
Bydliště: tam kde je mi dobře... :-)




<:Johny:> napsal:
jo pěkný .... a tady je moje dílo jedná se o vesnici Bernartice.....je to něco mezi básní a repem Laughing

:arrow: Bernartice všude kolem samá kukuřice....
:arrow: Bernartice, tam se chlastá pořád více.....
:arrow: Bernartice, mají lepší hospodu než Bojenice....
:arrow: Bernartice, sou tam holky skoro jak ty pražský brambeřice.....neli lepší...hua Wink
:arrow: Bernartice, je tam pořád někde nějalá šukanice......


TY SI TRUBKA Laughing Very Happy heh HEZKÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ :!:
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma  Zaslat odpověď Strana 1 z 1

Přejdi na: