Autor |
Zpráva
|
pisqle |
Zaslal: čt únor 01, 2007 11:14 pm Předmět: PISQLE´s SQUAD |
|
|
Mástr
|
Ahoj, protože bych vám tady nerad zaplnil vaše thready svojí tvorbou, a zároveň myslím že by vám mohla něco dát, rozhodl jsem se vytvořit si tu malý klub. Rád si přečtu vaše dojmy, nápady, jen prosím o jedno - necitujte prispevky, kde jsou fotografie, je zbytecne tak duplikovat -
Díky PISQLE |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: čt únor 01, 2007 11:19 pm Předmět: |
|
|
Mástr
|
Ctvercova tvorba, ukazka ze zadani jedne prazske alternativni kavarny _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: čt únor 01, 2007 11:22 pm Předmět: |
|
|
Mástr
|
Vlastne jen experiment, kam az se da zajit pri fotografii odlesku. Konkretne odlesk DVD (pro fyzikalni teoretiky - rozklad svetelneho spektra v optickem hranolu) _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: čt únor 01, 2007 11:29 pm Předmět: |
|
|
Mástr
|
Když legrace, tak pro všechny. _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: čt únor 01, 2007 11:40 pm Předmět: |
|
|
Mástr
|
Předvánoční angažovaný dokument - "Salát stačí" _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
dejnaa_O: |
Zaslal: pá únor 02, 2007 7:54 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
Založen: 17.11.2005 Příspěvky: 2979 Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace
|
dobrý akorát OO: eh.. se mi .. promiň zdá že to šumí OO: ? _________________ _in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
Baf! :O
tady! |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 8:43 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
dejnaa_O: napsal: |
dobrý akorát OO: eh.. se mi .. promiň zdá že to šumí OO: ? |
To mas pravdu, ani nevim kde pri processingu to vzniklo. Mozna dusledek bikubicky komprese pri skenu nebo si proste skener neporadi s Velvii (asa 50). _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 8:54 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
Kdyby někoho zajímalo proč se to kácí, tak protože jsem línej to restituovat _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ci2o |
Zaslal: pá únor 02, 2007 9:05 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
Založen: 9.1.2006 Příspěvky: 1185 Bydliště: myslim že myshi to vystihla dobře tak co k tomu dodat... prostě VIDLÁKOV
|
pisqle napsal: |
dejnaa_O: napsal: |
dobrý akorát OO: eh.. se mi .. promiň zdá že to šumí OO: ? |
To mas pravdu, ani nevim kde pri processingu to vzniklo. Mozna dusledek bikubicky komprese pri skenu nebo si proste skener neporadi s Velvii (asa 50). |
to snad není ani česky??? _________________ Ci2o@seznam.cz
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 9:25 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
Pri skenovani negativu se vetsinou skenuje v co nejvyssim rozliseni. Na web ale staci jen cca 72 bodů na palec. Tak dochází ke zmenšení (kompresi). Protože se zmenší počet obrazových bodů, dochází ke slučování některých pixelů - k tomu je třeba algoritmus (postup, vzorec). Jeden z nich je bikubicky, ktery se pouziva pri zachovani proporci predlohy. Obcas pri bikubicky kompresi dojde k preostreni a pri skenu z negativu vystoupi zrno.
Jinak Velvia je nazev emulze negativniho filmovyho materialu, ASA 50 je citlivost (50 je dost nizka) a to zrno u ni docela vystupuje. _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 9:58 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
Založen: 17.11.2005 Příspěvky: 2979 Bydliště: jedna folklorická vesnice s převahou komoušských budov na míle vzdálená od jakékoliv civilizace
|
nesnášim ty děti.D a to na ně musim v praze čumět každý ráno .DD _________________ _in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
tady! |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 10:00 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
Je dobry ze si ta stara, stroha Praha umi udelat trochu legraci sama ze sebe, ne ? _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zaslal: pá únor 02, 2007 10:04 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
|
nepříjde mi to legrační.. spíš.. morbidní.. trapný.. nevyvedený a tak Oo _________________ _in loove_ .. ... . .. . rozsypalo se mi too ^^'
tady! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jája202 |
Zaslal: pá únor 02, 2007 10:07 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
Založen: 18.6.2006 Příspěvky: 2079 Bydliště: tam kde je mi dobře... :-)
|
kráásný fotky.... fakt.... taky bych chtela umet takhle fotit... njn mit lepsi fotak tak by to treba i slo... _________________
z přátelství může vzniknout láska, ale z lásky už málokdy přátelství...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 11:02 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
Fotit se da s cimkoliv, kdyz to zrovna neni telefon. _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kroci |
Zaslal: pá únor 02, 2007 11:26 am Předmět: |
|
|
Ultra uživatel
Založen: 24.11.2005 Příspěvky: 2416 Bydliště: P-Town rulezzz
|
to je pravda ale i tak by me zajimalo co mas za fotodokumentacni pristroj a jak dlouho se focenim zabejvas
jiank ta vez je paradni _________________ Hlavní zakladatel AntiŠumu
>>>:.Kroci.:<<< |
|
Návrat nahoru |
|
|
pisqle |
Zaslal: pá únor 02, 2007 11:31 am Předmět: |
|
|
Mástr
|
Tak to vezmem rovnou na prikaldech.
Prvni fotka je 6x6 stredoformat Foma, pristroj je Ljubitel 2, jako expozimetr pouzita zrcadlovka Canon EOS 20d.
Druha "fotka" je z Canonu EOS 400D, Pentacon 29/2.8F prilozeny obracene (makroefekt).
Treti obrazek je z Minolty Hi-Matic F, film Velvia. Sken nicmoc, trosku to rozhasilo barvy.
A vez je EOS 20D, Canon EF 50/1.8 II bez filtru (jen UV), expozice byla na max clonu a cas radove desitky sekund.
Focenim se zabejvam cca 6 let, vazne to beru tak posledni 3 roky. _________________ Jelito.Kopyto.Hoří to. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|